HTML

Lovakrul

Ki hinné, hogy az emberiség fejlődésében a lovak felhasználása volt az egyik legfontosabb technikai újítás?

Friss topikok

Archívum

Big Jake, a behemót belga

2013.07.07. 16:14 Lovakrul

2012-ben Big Jake volt a világ legnagyobb lova a Guinness szerint. A behemót belga 1180 kilogramot nyom, és marmagassága 210 centiméter. Évek óta a legmagasabb ló a Guinness könyvben.

Gazdája, Jerry Gilbert csikó kora óta neveli Michigan állam-beli istállójában, a Smokey Hollow farmon. Mozibuzi lehet, mert a nevet John Wayne egyik filmjéből vette.

Nem elég, hogy ekkora benge állat, de még ráadásul temperamentumos is. A tulaj szerint amikor még fiatalabb volt a ló, alig lehetett megmaradni a hátán (és, teszem hozzá, nyilván lépcsőről lehetett felmászni rá). Száron vezetni sem volt könnyű, mert időnként maga után húzta a gazdit. Ezen a videón látszik, hogy még most sem könnyű vele.

Egyébként jó a természete, és - ki hinné - nagyon jól dolgozik kocsiba fogva.

Szokványos boxba nem fér bele, külön csináltatták a lakosztályát, amely a szokásos átlagos 4x4 helyett 6x6 méteres. Szállításkor dupla szállító kocsira van szükség.

Egy ekkora állat rengeteget bír megenni, de szigorú és egészséges diétán tartják. Napi másfél bála szénát, és negyven liter zabot ehet.

www.guinnessworldrecords.com/2013/

 minilóés Big Jake.jpg

Baloldalt egy miniló, jobboldalt Jake látható.

Szólj hozzá!

Címkék: Big Jake a világ legnagyobb lova

A bejegyzés trackback címe:

https://lovakrul.blog.hu/api/trackback/id/tr785394652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása